KRY

KRY har snabbt blivit den största aktören på den svenska marknaden och har idag genomfört flera hundra tusen digitala läkarbesök. Du bestämmer en läkartid via deras app, där fyller du även i dina symptom. Du blir sedan uppringd av din läkare via videosamtal.

Fakta om KRY

  • Över en miljon genomförda läkarbesök (mars 2020)
  • Vårdmöten på över 25 olika språk
  • Över 200 läkare från hela landet jobbar för KRY
  • Bakom KRY står det svenska bolaget Webbhälsa AB

KRY:s app

KRY har en app som är en förutsättning för att man ska kunna använda deras tjänst. Appen fungerar på Android och iOS och tittar man på betygen på Google Play (Android) och Appstore (iOS) så kan man se att appen är väldigt omtyckte.

Fantastiska betyg

På Google Play har KRY 4.8 av 5 i snittbetyg med drygt 12 000 recensioner (mars 2020). På Appstore (iOS) ligger betyget på appen på 4.9 av 5 med över 112 000 recensioner (mars 2020). Man kan verkligen inte klaga på dessa betyg och användarna verkar mer än nöjda.

Så funkar appen

Hos KRY sker allt i appen. Det är i den du loggar in och bokar dina möten och sist men inte minst är det även i appen som du träffar din läkare. Du laddar hem appen där du brukar hämta dina appar, det vill säga Google Play eller i Appstore. Apparna funkar både på mobiler och på surfplattor.

Vård även om du är i utlandet

Du kan få hjälp och råd via KRY även om du är i utlandet. Allt som krävs är en bra internetförbindelse och Bank-ID. Eventuella utskrivna recept måste du dock hämta ut i Sverige.

Psykologbesök via Kry

Sedan en tid tillbaka är det möjligt att göra psykologbesök via KRY. Där kan du få hjälp med bland annat depression, nedstämdhet, sorg, stress, sömnsvårigheter med mera med hjälp av legitimerade psykologer.

Frågor och svar om KRY

Vad kostar KRY?

Kostnaden varierar beroende på vart i landet du bor, på KRYs hemsida kan du se kostnaden i din region och hur den varierar beroende på om du har ett möte med sjuksköterska, doktor eller psykolog.

Hur fungerar KRY?

Du laddar hem appen till din telefon eller surfplatta och registrerar dig med hjälp av Bank-ID. Du beskriver sedan dina symptom och därefter sker en digital kontakt med dig genom appen

Vilken är bäst – Min doktor eller KRY?

Både Min Doktor och KRY har mycket goda omdömen.

Vad kan man få hjälp med hos KRY?

Man kan hjälpa dig med många olika symptom men för en del åkommor behöver du göra en fysisk undersökning och besöka en vårdcentral. KRY erbjuder bland annat läkarvård (via appen eller via en av deras mottagningar), psykologhjälp samt barn- och föräldrastöd med en barnpsykolog.

Vad kostar Kry?

Läkarbesök


Vuxen: 0 kr
Barn: Gratis

Receptförnyelse

250 kr
Frikort gäller
KRY är gratis för barn och ungdomar upp till 17 år. För vuxna varierar patientavgifter beroende på den region du bor i samt vilket typ av möte du har. I de flesta regioner är det kostnadsfritt för besök med läkare och sjuksköterska (dock inte Stockholm).

Öppettider hos Kry

Vardagar: Dygnet runt
Lördag: Dygnet runt
Söndag: Dygnet runt

Inloggning och betalning

Inloggning med: BankID
Betalning med: Betalkort, Klarna